Despre ingrijirea florilor


Această prezentare necesită JavaScript.

http://ingrijirea-florilor.blogspot.ro

Anunțuri
Lasă un comentariu

12 comentarii

 1. Plantele care te scapa de substantele toxice pentru organism din casa. Cercetatorii NASA au raspunsul. Ce plante trebuie sa tii in casa

  Nicaieri nu-i mai bine ca acasa! Dar ce te faci cand in mobilier, draperii si covor exista tot felul de substante toxice pentru organism? Cel mai bine ar fi sa faceti loc si pentru cateva ghivece. Sfatul e cat se poate de serios! Cercetatorii de la NASA au intocmit un top al plantelor care pot lupta cu poluarea aerului din casa.

  Cu totii stim ca plantele absorb dioxidul de carbon si elibereaza oxigen. Insa, pe langa elementul vital se elimina si substante chimice din mediul inconjurator cum ar fi formalfehida, un vapor care poate cauza probleme respiratorii.

  Daniela Cristea, inginer horticol ne invata despre plante.

  „Avem aici un crin al pacii, o feriga si acolo un palmier Areca. Sunt studii care demonstreaza ca aceste plante absorb toxinele din camera”

  Binecunoscuta feriga din ghiveci este un excelent purificator al aerului ambiental din locuinta. O spun cercetatorii de la nasa care au asezat planta pe un loc fruntas in topul celor care ajuta la purificarea aerului din casa.

  Aceste plante absorb toxinele din camera cum ar fi cele din tesaturile de draperii, din mobilier, purifica aerul.

  Si asta nu e tot. Specialistii in horticultura spun ca Crinul pacii, feriga, sau palmierul Areca fac ore suplimentare si reusesc sa elimine oxigen si pe timpul noptii.

  Filtreaza foarte bine aerul, poti sa te odihnesti mai bine, ajuta la durerea de cap, ajuta pielea.

  O alta planta cunoscuta pentru capacitatea de a purifica aerul din locuinta este Gerbera, dar varianta aceasta din ghiveci si nu cele frumos colorate, pe care le intalnim in mai toate florariile. planta reuseste sa absoarba o multime dintre substantele invizibile care se regasesc in locuinte.

  Si mai au un avantaj. Trebuie udate doar o data pe saptamana.

  In oferta verde gasim si plante cu insemnatate pentru cei superstitiosi.

  Aceste este arborele banilor. Se spune ca aduce bani in casa. Exista doua variante de pomisori ai banilor si este o superstitie sau nu.

  La fel de cautata si apreciata este si aceasta planta frumos colorata.

  Maranta, planta care se roaga pentru casa. Superstitia vine de la faptul ca frunzele acestei plante se apleaca si asta conduce spre rugaciune.

  Răspunde
 2. Plante care purifică aerul din locuință sau birou

  Încep prin a-mi cere iertare iubitorilor de plante, își vor face o părere foarte proastă despre mine :). I’m not a plant person. I’m not a cat person either. I used to be a dog person. Nu înțeleg(eam) de ce ar ține cineva plante în apartament. De ce să-ți faci de lucru cu îngrijit și udat. Hai că unele mai înfloresc uneori, rar, dar din cele doar cu frunze era dincolo de puterea mea de înțelegere de ce ai ține în jur. Cel mult m-aș fi gândit la un busuioc sau un pătrunjel, să aibă un sens :D. Măcar un câine te privește duios, se bucură când vii acasă. Dar plantele? Plantele doar îți adaugă un stres în plus când mergi în concediu și trebuie să dai cuiva cheia de la apartament ca să le ude. Nu? Se pare că totuși avantajele sunt mai multe.

  Am văzut recent filmul acesta Ted:

  http://alexcreste.blogspot.ro/2015/03/plante-care-purifica-aerul-din-locuinta.html

  Răspunde
 3. Florile sunt unul dintre acele lucruri care dau o pata de culoare vietii noastre. Fie ca le primim, le daruim sau pur si simplu le zarim intr-un parc, ele reusesc de mereu sa ne lumineze chiar si cea mai posomorata zi.
  Fiecare floare are insa o semnificatie aparte. Astfel, in secolul al VII-lea, regel Charles al II-lea al Suediei aducea din Persia in Europa arta limbajului florilor. Un buchet de flori nu mai insemna un simplu buchet de flori, ci un mesaj codat, prin care cel care il daruia transmitea sentimente, ganduri, intentii.
  In Anglia, la curtea reginei Victoria, limbajul florilor era folosit in mod obisnuit, cu deosebit rafinament. Multe din nuante si semnificatii s-au pierdut, insa si astazi cunoscatorii pot citi intr-un buchet.

  Iata semnificatiile catorva flori:
  Albastrea: delicatete
  Boboci de trandafir: iubire si puritate
  Crin alb: puritate
  Crizantema: optimism
  Crizantema alba: adevar
  Crizantema galbena: ofensa
  Crizantema rosie: te iubesc
  Floarea soarelui: a castiga dragostea ciuva
  Galbenea: fericire
  Garoafa alba: dragoste pura
  Garoafa galbena: m-ai dezamagit
  Garofita: vitejie
  Ghiocel: prieten la nevoie
  Lalea: simbolul dragostei
  Mac: uitare
  Narcisa galbena: dragoste neimpartasita
  Orhidee: frumusete
  Trandafir: dragoste
  Trandafir alb: sunt demn de dragostea ta
  Trandafir roz: placere si suferinta
  Violeta: modestie
  Zambila :durere
  Zambila roz: joaca
  Sursa: http://www.pretaporter.ro

  Răspunde
 4. Bambus

  Dăruiește un aranjament cu bambus unei persoane căruia vrei să-i aduci norocul în casă! Bambusul, sau Lucky Bambus este cunoscut ca fiind planta care aduce noroc și prosperitate atunci când este dăruită.

  Conditii de îngrijire:
  Orice plantă are nevoie de apă, bambusul nu face excepție. Acesta necesită multă apă pentru a crește și a se menține în formă.
  Ai grijă ca ¾ din vasul în care stă bambusul să aibă în permanență apă. Este recomandat să folosesti apă de ploaie sau filtrată pentru a evita ca substanțele precum clorul, fluorul și alte chimicale folosite în tratarea apei să fie înghițite de plantă. În cazul în care nu ai cum să filtrezi apa, pune-o într-un vas timp de 24 de ore pentru a se decanta.
  Dacă bambusul tau se află într-un vas înalt, nu-l umple prea mult cu apă. Tulpina acestuia formează rădăcini la contactul cu apa, drept urmare umplerea vasului în care se află bambusul cu apă, va cauza formarea rădăcinilor la un nivel inestetic.
  Uită-te în permanență la planta ta, pentru a evita ca nivelul apei să scadă prea mult. Rădăcinile acestuia au nevoie să stea în permanență sub apă. Când nivelul ei scade adaugă apă până ce ajunge la nivelul obișnuit. Este recomandat ca odată pe săptămână să-i schimbi apa în totalitate. Chiar dacă bambusul tău mai are apă în vas, arunc-o și înlocuiește-o cu una proaspată.
  Amplasarea:
  Nu este recomandat să ții bambusul în lumina directă a soarelui. În mediul lor natural, aceste plante cresc în locuri umbroase și umede. Poți ține planta în apropierea ferestrei, dar nu direct pe pervazul acesteia, deoarece lumina puternică a soarelui o poate afecta.

  Răspunde
 5. Bonsai

  Bonsaiul este o replică vie în miniatură a unui arbore.

  Specie care își păstrează frunzele verzi pe tot parcursul anului.
  Poziționare:
  În climatul nostru poate fi poziționat în permanență la interior sau poate fi scos la exterior pe perioada de vară. Se simte chiar bine afara în lunile calde însă trebuie plasat astfel încât soarele puternic al după-amiezii să nu cadă direct. Când temperaturile scad sub 15°C, inclusiv noaptea, trebuie însă adus la interior.

  Udare:
  Udă abundent și lasă solul să se usuce puțin la suprafață până la următoarea udare.

  Umiditate:
  Are nevoie de un grad mai ridicat de umiditate pentru a crește viguros.

  Fertilizare:
  În perioada de creștere, aprilie – octombrie, fertilizează o dată la două săptămâni. În perioada de relativă stagnare o dată pe lună.

  Răspunde
 6. GLOXINIA dispare complet iarna, dar crește din nou, deci nu arunca ghiveciul de flori!

  Flori mari catifelate sub formă de clopoțel și frunze mari pufoase, aceasta este scurta descriere a plantei de gloxinia. Deși nu are florile parfumate să știi că gloxinia compensează prin varietatea mare de culori pe care le oferă. Poate avea flori de un alb imaculat sau pot fi purpurii, violet, mov închis în variante simple sau în combinație cu alte culori. Deși poate părea mai pretențioasă să știi că dacă-i oferi puțină atenție te vei bucura mult timp de florile sale. Dar hai să citești cum trebuie s-o îngrijești, dar și cum să nu repeți greșeala multora care o aruncă la gunoi pentru că au impresia că planta a murit.

  adelaparvu.com despre gloxinia, sfaturi de ingrijire pentru gloxiniaText Carli Marian (6)

  Cel mai important aspect în îngrijirea gloxiniei ține de udare. Această operație trebuie efectuată în permanență prin absorbție, adică prin aplicarea apei în farfurioară pentru ca solul să absoarbă apa de jos în sus. Acest tip de udare va preveni întotdeauna excesul de apă în sol și astfel se va evita apariția putregaiului la nivelul tubercului. Cel mai bine este să lași ghiveciul într-o farfurie cu apă călduță timp de o oră, iar procedeul să-l repeți de fiecare dată când pământul se simte ușor uscat. Ai grijă să menții pământul reavăn pe tot parcursul sezonului de creștere și înflorire.

  adelaparvu.com despre gloxinia, sfaturi de ingrijire pentru gloxiniaText Carli Marian (3)

  Iar dacă vrei flori mari și colorate cât mai intens atunci îți recomand să folosești un fertilizant special pentru flori al cărui formulă chimică N:P:K să conțină un raport mai mare de Fosfor, ceva de genul 15:30:15 (vezi pe ambalaj). Îngrășământul este bine să-l aplici la fiecare două săptămâni în perioada de creștere, în condițiile specificate pe eticheta producătorului. Pe lângă fertilizant, pentru a avea flori cât mai frumoase să știi că important este și solul, care trebuie să aibă un drenaj bun și un pH ușor acid. În ceea ce privește lumina să știi că gloxinia preferă locurile luminoase fără soare puternic, deoarece acesta poate distruge florile și frunzele. Îți recomand doar pervazele cu expoziție estică, vestică sau nordică.

  adelaparvu.com despre gloxinia, sfaturi de ingrijire pentru gloxiniaText Carli Marian (2)

  O etapă extrem de important din ciclul de viață al gloxiniei o repezintă hibernarea din sezonul rece, când planta dispare complet de la suprafața solului. De cele mai multe ori iubitorii de plante în această etapă sunt dezamăgiți fiind convinși că planta a murit și aruncă ghiveciul la gunoi. În fapt, planta se află în fază dormindă, iar ghiveciul trebuie lăsat într-un loc întunecos, uscat și ferit de frig. Imediat însă ce iarna s-a terminat este bine să replantezi tuberculul într-un vas puțin mai mare cu un sol ușor acid și să reîncepi programul de udare. Vei vedea că imediat din tubercul vor apărea frunzuțe noi, urmând ca, în foarte scurt timp, planta să-și recapete frumusețea pe care o pierduse cu un an în urmă. Sunt sigur că ți-ar plăcea să ai la pervaz toate culorile de gloxinia, iar acum ai un motiv în plus să-ți realizezi visul deoarece știi exact cum trebuie s-o îngrijești. Sper să-ți prindă bine sfaturile mele!

  http://adelaparvu.com/2014/09/18/gloxinia-dispare-complet-iarna-dar-creste-din-nou-deci-nu-arunca-ghiveciul-de-flori

  Răspunde
 7. Aici este trifoiul meu inflorit ,acum fiind seara se inkide frunza ,tot timpul anului infloreste 🙂

   photo IMG_20170502_192243.jpg

  Răspunde
 8. Aici este alta floare de-a mea kalanshoe,este imbobocita si ea trebuie sa infloreasca 🙂

   photo IMG_20170502_192407.jpg

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: