Bucataria virtuala


 photo ob_87ff90_44bfbc72_zpsxopzcmoc.gif

Reclame
Lasă un comentariu

1.243 comentarii

  1. Tort delicios de cafea

    Atenție! Următoarul desert este pentru cunoscători. Acest tort trezește simțurile, încântă sufletul și te energizează după o masă copioasă. Ingredientul care îi oferă puterea specială: cafeaua.

    Pregătire: 2 h
    Grad de dificultate: mediu
    Porţii: 10

    Ingrediente

    Pentru blatul de cafea: 6 ouă, 250 g zahăr, 150 g făină, 2 linguri cafea instant, 1 praf de copt, esenţă de vanilie

    Pentru blatul alb: 3 ouă, 3 linguri zahăr, 3 linguri făină, 1 vârf de sare, ½ plic praf de copt

    Pentru cremă: 4 ouă, 4 linguri zahăr, 1 plic praf de frișcă, 1 cutie mare de smântână grasă (25%) sau 1 cutie mascarpone, 40 g gelatin, 3 linguri de gem acrișor, 1 cană cafea slabă îndulcită

    Pentru decor: 1 lingură pudră de cacao, miez de nucă, boabe de cafea

    Preparare

    Pentru blatul de cafea, mixezi gălbenuşurile cu 150 g zahăr, adaugi cafeaua dizolvată în 2 linguri de apă călduţă, esenţa de vanilie şi făina cernută cu praful de copt. La sfârşit, încorporezi delicat albuşurile bătute spumă tare cu restul de zahăr.

    Torni compoziţia obţinută într-o formă de tort detaşabilă, tapetată cu folie specială de copt (ori unsă cu ulei și tapetată cu făină) şi o coci la foc potrivit circa 35 de minute. După ce se rumeneşte, scoţi blatul pe un grătar şi îl tai în 2 felii orizontale.

    Pentru blatul alb, separi ouăle, bați albușurile spumă cu un praf de sare. Amesteci încet gălbenușurile și le torni încet peste albușuri. Odată ce le-ai încorporat bine, adaugi făina cernută cu praful de copt. Torni pandișpanul în tava de tort unsă și tapetată și dai la cuptor 15 minut.

    Pentru cremă, freci spumă gălbenușurile cu zahărul. Când s-a topit zahărul, adaugi smântâna sau mascarpone (cu smântână, crema iese mai acrișoară). Mixezi albuşurile cu praful de frișcă. Amesteci cele două compoziții. Dacă ai timp să lași tortul peste noapte la frigider, un mai este nevoie să adaugi gelatină. Dacă un ai răbdare poți adăuga gelatina înmuiată în prealabil în apă rece. Amesteci bine. Pui la frigider până la momentul montării tortului.

    Montezi tortul astfel: așezi blatul alb, ungi cu gem, apoi așezi prima parte din blatul maro. Însiropezi cu cafeaua lungă, apot torni ¾ din cremă, iar blat însiropat și crema rămasă, cu care îmbraci tot tortul. Mai poți opri cremă pentru decor.Cerni deasupra pudră de cacao.

    Cu ajutorul unui poş, ornezi cu flori din crema rămasă, peste care așezi jumătăți de miez de nucă şi boabe de cafea.

    Răspunde
  2. Prăjitură cu mălai şi iaurt de soia

    Dacă eşti un vegetarian convins şi vrei să te delectezi cu o prăjitură savuroasă fără ouă sau lapte, atunci reţeta de prăjitură cu mălai şi iaurt de soia este exact ce căutai.

    Ingrediente

    240 g făină albă de grâu
    180 g mălai
    125 ml ulei
    500 g iaurt de soia
    1 pliculeţ praf de copt
    200 g zahăr pudră
    150 g fulgi de nucă de cocos

    Preparare

    Amesteci zahărul cu uleiul până se omogenizează. Separat, într-un vas mai mare, amesteci făina de grâu cu cea de mălai şi adaugi praful de copt.

    Torni aici amestecul de ulei cu zahăr şi adaugi iaurtul de post şi 100 g de nucă de cocos. Mixezi ingredientele la viteză mare 10 minute, apoi torni aluatul într-o tavă dreptunghiulară tapetată cu ulei şi făină.

    Coci în cuptorul preîncălzit 30-35 de minute, până când se rumeneşte uşor. Presari uniform fulgii de cocos rămaşi peste prăjitura cu mălai şi iaurt de soia scoasă din cuptor. Tai prăjitura cu mălai şi iaurt de soia in cubuleţe după ce s-a răcit şi o poţi servi alături de o ceaşcă de ceai.

    Răspunde
  3. Desert prajitura Petre Roman

    INGREDIENTE
    Blat:
    7 oua
    7 linguri zahar
    7 linguri faina
    7 linguri nuci macinate
    1 plic praf de copt
    Crema :
    3 galbenusuri
    200 g zahar
    1 plic zahar vanilat
    300 ml lapte
    3 linguri faina
    250 g unt
    Caramel :
    200 g zahar
    50 g unt
    Glazura :
    3 albusuri
    200 g zahar
    Decor :
    ciocolata rasa

    MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Petre Roman:
    Pentru blat: mixam ouale cu zaharul pana se albesc, adaugam faina amestecata cu praful de copt si nucile si omogenizam bine. Turnam compozitia intr-o tava (25*35cm). Am folosit o tava mai mica si a iesit putin cam prea inalta prajitura .Coacem cam 20 minute. Dupa ce s-a racit blatul il taiem in doua, pe orizontala .

    Pentru crema: batem galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. In faina adaugam laptele treptat amestecand continuu sa nu se formeze cocoloase. Turnam apoi peste spuma de galbenusuri si punem castronul pe aburi, amestecand mereu pana se ingroasa crema. Lasam crema sa se raceasca. Untul adus la temperatura camerei il mixam spumos iar in el punem cate o lingura din crema racita si omogenizam, pana incorporam toata crema.

    Pentru caramel: punem pe foc intr-o craticioara zaharul si amestecam pana se topeste; luam de pe foc si adaugam untul, amestecand bine de tot. Cu ajutorul unei linguri, stropim cele 2 blaturi cu aceste caramel cald. Lasam cam 5 minute sa se raceasca caramelul si incepem asamblarea prajiturii astfel : primul blat- jumatate de caramel-jumatate de crema- al doilea blat- restul de caramel- restul de crema.

    Pentru glazura: tot pe aburi mixam albusurile cu un praf de sare si zaharul pana se intaresc. Asezam bezeaua calda peste crema.

    Deasupra radem ciocolata milka dark sau fiecare ce fel de ciocolata doreste.

    Va doresc sa incercati aceasta prajitura pentru ca este foarte foarte bunaa 🙂

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

  • Arhiva

  • Statistici blog

    • 74,620 vizite
  • Follow prieteni virtuali on WordPress.com
  • Spam blocat

  • Reclame
    %d blogeri au apreciat asta: