Bucataria virtuala


 photo ob_87ff90_44bfbc72_zpsxopzcmoc.gif

URMARITI Tv PAPRIKA

http://oklivetv.com/tv-paprika-live

Anunțuri
Lasă un comentariu

873 comentarii

  1. Prajitura cu mere

    Ingrediente:

    Blat: patru galbenusuri, 12 linguri zahar, 12 linguri faina, 200 ml lapte, 12 linguri ulei, 1/2 plic praf de copt, 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu, zeama de lamâie, doua plicuri zahar vanilat.

    Umplutura: 1 kg mere, sase linguri zahar, doua plicuri zahar vanilat.

    Spuma: patru albusuri, 12 linguri zahar.

    Preparare:

    Pentru blat, se mixeaza galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, apoi cu uleiul pus in fir ca la maioneza, pana devine o crema spumoasa. Se adauga laptele alternativ cu faina, ca sa nu apara cocoloase, praful de copt si bicarbonatul dizolvate cu zeama de lamaie.

    Compozitia se baga la cuptor 15 minute, la foc potrivit, intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se prepara umplutura: merele se curata, se dau pe razatoarea mare, se pun zaharul si zaharul vanilat si se calesc la foc mic pâna scad. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si cu zahar, pâna se intaresc.

    Dupa 15 minute, blatul se scoate din cuptor si se acopera cu umplutura de mere si apoi cu spuma de albusuri. Peste spuma, se fac dungi cu furculita si se mai lasa la cuptor 10-12 minute, pana devine usor aramie.

    Răspunde
  2. Pentru ca pe 17 oct. marti ,implineste 4 anisori regele ,astazi fac aceasta prajitura ,am mai facut-o acum cativa ani si uitasem cum se face 🙂

    https://www.retetecalamama.ro/retete-culinare/prajituri-torturi/prajitura-cu-foi-cu-miere-si-nuca-frumoasa-adormita.html

    Răspunde
  3. MUSACA DE CARNE CU TAITEI 🙂
    Acestia sunt taiteii care-i folosesc la musaca

    ingrediente :
    -1 punga taitei de 250-300 g
    -250 gr de carne tocata (amestec vita si porc)
    -piper alb folosesc eu
    -usturoi
    -1 ceapa
    -putina sare
    -o lingurita delikat (folosesc secretul gustului de gaina ,nu este sarat si nici gust de gaina nu are 🙂 )
    -3 oua
    -bulion sau suc de rosii

    -se poate folosi si condinmente de kiftelute la punga

    Se pot face si din spaghete care se leaga mai bine dar boss prefera taiteii ca el ameseca cu ciorba de legume ptr. reglarea constipatiei si de 1 an numai are probleme cu constpatia
    De aceea fac numai ciorbe de legume ca el amesteca cu aceasta musaca care contine carne 🙂
    Eu mananc ciorba simpla 🙂

    Deci se fierb pastele asa cum scrie pe paket ,apoi se lasa putin sa se umfle in apa care a fiert dupa putin timp se spala sub jet de apa rece intr-o strecuratoare ,se spala bine ca sa nu mai contina acea faina gelatinoasa dupa fierbere ,apoi se lasa la scurs

    Eu pana fierb pastele prepar compozitia de carne tocata ca la chiftelute, din 1/2 din casoleta de carne tocata care are 500 g .
    Tai ceapa fideluta subtire ,o calesc in putin ulei de preferat de masline folosesc eu ,dupa calire adaug putin bulion sau suc de rosii ,apoi adaug carnea sa se incorporeze bine si s mai fiarba putin pe foc ,dupa racire adaug un ou si ingredientele de mai sus ,ca la kiftelute,din cele 3 oua puneti in compozitie numai 1

    Dupa spalarea pastelor si scurgerea lor ,se aseaza hartie de copt ,folosesc eu intr-o tava nici prea mare ,nici prea mica eu am o tavita cat jumatatea celei de aragaz si asez jumate din paste,apoi asez carnea pregatita ca mai sus si deasupra restul de paste .
    Dupa aceasta operatiune bat cele 2 oua ramase cu suc de rosii sau bulion putin indoit cu apa si torn deasupra la paste,intep cu furculita din loc in loc si o bag la cuptor pana se rumeneste .Cand se raceste se taie bucati
    Pofta buna ! Sper sa va placa 🙂

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: