Diverse …….


4f158056970b452d03d615d597f71ba8

🇧🇪🤗🇦🇩 🇧🇪🤗🇦🇩 🇧🇪🤗🇦🇩 🇧🇪🤗🇦🇩 🇧🇪🤗🇦🇩

51056010-322419678402599-48221401718456320-n

INR, un timp de coagulare, care trebuie sa stea mereu intre 2 si 3. daca e sub 2, cresteti doza, usor, daca e peste 3, micsorati doza. succese.

🔴Din cauza prăbușirii sistemului de sănătate, noi, profesioniștii din domeniul sănătății, am pregătit acest mesaj pentru populație, în cazul în care nu doriți să riscați să mergeți imediat la spital;

⚫ Simptomele apar din a treia zi după infecție
(Simptome ale viruului Covid 19).
🔺 prima fază;
⚫ durere corporală
⚫ Durere de ochi
⚫ Durere de cap
⚫ Vărsături
⚫ Diaree
⚫ Guturai sau congestia nazală
⚫ Decadere
⚫ Ochi arzători
⚫ Senzație de arsură la urinare
⚫ Senzație febrilă cu frisoane
⚫ Gât răzuit (durere în gât)

🟥Este foarte important să numărăm zilele simptomelor: prima, a doua, a treia.

🟥 Trebuie să acționați înainte de apariția febrei.

🟥 Atenție, este foarte important să beți multe lichide, în special apă purificată. Beți multă apă pentru a vă menține gâtul umed și pentru a vă ajuta să vă curățați plămânii.

A 2-a fază; (De la a 4-a până la a 8-a zi) inflamator.
⚫ Pierderea gustului și / sau mirosului
⚫ Oboseală la eforturi minime
⚫ Durere toracică
⚫ Senzația de presiune in zona pieptului
⚫ Durere la nivelul spatelui inferior (în regiunea rinichilor)

► Virusul atacă terminațiile nervoase;

🟥 Diferența dintre oboseală și dificultăți de respirație:
• dificultăți de respirație, este atunci când persoana stă – fără a face nici un efort – și este lipsită de respirație;
• Oboseala, este atunci când persoana se simte obosită la orice activitate simplă.

🟥 Ai nevoie de multă hidratare și de vitamina C.
Cov-19 leagă oxigenul, prin urmare, calitatea sângelui este slabă, cu oxigen mai puțin.

🔺🔺🔺3a fază – vindecare;
⚫În ziua 9 intră faza de vindecare, care poate dura până în ziua 14 (convalescență).

⚫Nu întârziați tratamentul, cât mai curând posibil!

Mult succes tuturor!
Este mai bine să păstrăm aceste recomandări, prevenirea nu este niciodată prea mare!

• Așezați-vă la soare timp de 15-20 de minute pe zi • Odihnați-vă și dormiți cel puțin 7 până la 8 ore.
• Consumați minim 1 litru și jumătate de apă pe zi
• Toate alimentele trebuie să fie calde (nu reci).

Amintiți-vă că pH-ul coronavirusului variază între 5,5 și 8,5.
Deci, tot ce trebuie să facem pentru a elimina virusul este să consumăm mai multe alimente alcaline, peste nivelul acid al virusului. Precum:
🟢 Banana, Lima → 9,9 pH
🟢Lamaie galbenă → 8,2 pH
🟢 Avocado – 15,6 pH
🟢 Usturoi- 13,2 pH
🟢 Mango – pH 8,7
🟢 Mandarină – 8,5 pH
🟢 Ananas – 12,7 pH
🟢 Portocale – 9,2 pH

*******************
De unde știi că ai Covid-19?!
🔸Mâncărime în gât
🔸 Gât uscat
🔸 Tuse seacă
🔸 Temperatură ridicată
🔸 Dificultăți de respirație
🔸 Pierderea mirosului și a gustului
–––––––––
🔴🔴 NU păstrați aceste informații doar pentru dvs., dați-le tuturor familiei și prietenilor dvs

Din cauza prăbușirii sistemului de sănătate, noi, profesioniștii din domeniul sănătății, am pregătit acest mesaj pentru populație, în cazul în care nu doriți să riscați să mergeți imediat la spital;
⚫ Simptomele apar din a treia zi după infecție
(Simptome ale virusului Covid 19).
🔺 prima fază;
⚫ durere corporală
⚫ Durere de ochi
⚫ Durere de cap
⚫ Vărsături
⚫ Diaree
⚫ Guturai sau congestia nazală
⚫ Decadere
⚫ Ochi arzători
⚫ Senzație de arsură la urinare
⚫ Senzație febrilă cu frisoane
⚫ Gât răzuit (durere în gât)
🟥Este foarte important să numărăm zilele simptomelor: prima, a doua, a treia.
🟥 Trebuie să acționați înainte de apariția febrei.
🟥 Atenție, este foarte important să beți multe lichide, în special apă purificată. Beți multă apă pentru a vă menține gâtul umed și pentru a vă ajuta să vă curățați plămânii.
A 2-a fază; (De la a 4-a până la a 8-a zi)- Inflamator.
⚫ Pierderea gustului și / sau mirosului
⚫ Oboseală la eforturi minime
⚫ Durere toracică
⚫ Senzația de presiune in zona pieptului
⚫ Durere la nivelul spatelui inferior (în regiunea rinichilor)
► Virusul atacă terminațiile nervoase;
🟥 Diferența dintre oboseală și dificultăți de respirație:
• dificultăți de respirație, este atunci când persoana stă – fără a face nici un efort – și este lipsită de respirație;
• Oboseala, este atunci când persoana se simte obosită la orice activitate simplă.
🟥 Ai nevoie de multă hidratare și de vitamina C.
Cov-19 leagă oxigenul, prin urmare, calitatea sângelui este slabă, cu oxigen mai puțin.
🔺🔺🔺3a fază – Vindecare;
⚫În ziua 9 intră faza de vindecare, care poate dura până în ziua 14 (convalescență).
⚫Nu întârziați tratamentul, cât mai curând posibil!
Mult succes tuturor!
Este mai bine să păstrăm aceste recomandări, prevenirea nu este niciodată prea mare!
• Așezați-vă la soare timp de 15-20 de minute pe zi • Odihnați-vă și dormiți cel puțin 7 până la 8 ore.
• Consumați minim 1 litru și jumătate de apă pe zi
• Toate alimentele trebuie să fie calde (nu reci).
Amintiți-vă că pH-ul coronavirusului variază între 5,5 și 8,5.
Deci, tot ce trebuie să facem pentru a elimina virusul este să consumăm mai multe alimente alcaline, peste nivelul acid al virusului. Precum:
🟢 Banana, Lima → 9,9 pH
🟢Lamaie galbenă → 8,2 pH
🟢 Avocado – 15,6 pH
🟢 Usturoi- 13,2 pH
🟢 Mango – pH 8,7
🟢 Mandarină – 8,5 pH
🟢 Ananas – 12,7 pH
🟢 Portocale – 9,2 pH
*******
De unde știi că ai Covid-19?!
🔸Mâncărime în gât
🔸 Gât uscat
🔸 Tuse seacă
🔸 Temperatură ridicată
🔸 Dificultăți de respirație
🔸 Pierderea mirosului și a gustului
–––––––––
🔴🔴 NU păstrați aceste informații doar pentru dvs., dați-le tuturor din familie și prietenilor dvs.

‘Niciodata sa nu dai sfat nimanui, pana cand nu l-ai trait tu! Cel ce da sfat, dar el nu l-a trait, este ca izvorul de apa pictat pe perete”. Parintele Cleopa

(Sanatatea NU este TOTUL, dar fara sanatate, TOTUL este NIMIC) – Arthur Schopenhauer (1788-1860)

Articolul următor
Lasă un comentariu

389 comentarii

  1. Ca să nu ma tușesti, pisează o banană și adaugă apă și miere. Cum se prepară

    Decat sa arunci banii pe medicamente din comert care au si reactii adverse pentru organism, mai bine ar fi cazul sa incerci aceasta solutie naturala si foarte eficienta. Vei scapa de tusee definitiv, ba chiar vei aduce si un plus de vitamine si beneficii organismului tau.

    Ai nevoie de: doua banane coapte, doua linguri de miere naturala, 400 ml de apa.

    Se prepara astfel: Pune apa la incalzit intr-o oala si las-o la fiert pana da in clocot. Intre timp, curata bananele de coaja si piseaza-le bine intr-un castron cu ajutorul unei furculite. Dupa ce apa a ajuns la punctul de fierbere, opreste focul si toarn-o treptat peste banane.

    Amesteca totul foarte bine pana cand obtii o pasta omogena. Cand amestecul s-a mai racit putin, adaugati mierea, dupa care amesteca din nou, iar remediul este gata.

    Mod de consum: Consuma cateva lingurite din acest amestec de patru ori pe zi, insa incalzeste-l putin in prealabil. In doar cateva zile, vei observa ca ai scapat complet de tuse si te vei simti mult mai bine.

    Ba mai mult decat atat, vei dormi mai bine pentru ca bananele te vor calma si te vor ajuta sa te odihnesti noaptea, mai ales ca tusea nu prea te lasa sa dormi …

    Se zice ca un mar pe zi te tine departe de doctor. Ei bine, bananele contin de patru ori mai multe proteine, de trei ori mai mult fosfor, de cinci ori mai multa vitamina A si de doua ori mai multe vitamine si minerale. Sunt, totodata, bogate in potasiu si fibre. Iata de ce e bine sa le mananci in fiecare zi.

    O banana pe zi te tine departe de doctor. Care sunt beneficiile imense ale acestui fruct

    1. Iti dau energie maxima si de durata

    Bananele contin trei zaharuri naturale – sucroza, fructoza si glucoza, combinate cu fibre. Tocmai de aceea, o banana iti da un boost de energie instantaneu, care dureaza. Expertii in nutritie au remarcat ca o singura banana este suficienta cat sa sustina un efort fizic intens de 90 minute. Nici nu e de mirare ca este fructul preferat al sportivilor de performanta.

    2. Lupta cu anemia

    Bogate in fier, bananele stimuleaza productia de hemoglobina si ajuta astfel in ameliorarea acestei probleme.

    3. Amelioreaza tensiunea arteriala

    Acest fruct tropical este foarte bogat in potasiu, fara sa contina si multa sare. Astfel, este perfect pentru a combate tensiunea arteriala. Efectele sunt atat de puternice incat Food and Drug Administration (FDA) a permis producatorilor de banane sa promoveze oficial beneficiile asupra corpului.

    Răspunde
  2. Cătina cu miere, recomandată chiar și de medici – Tratează hepatita și ciroza, stimulează sistemul imunitar, ține infecțiile și răcelile la distanță

    Efectele benefice ale boabelor de cătină asupra sănătății sunt cunoscute încă din Antichitate. Fructele sunt folosite atât pentru prepararea ceaiurilor, cât și a sucurilor, siropurilor și uleiurilor.

    Cătina este de zece ori mai bogată în vitamina C decât citricele. Conține, de asemenea, vitaminele A, B complex, K, P și F. Vitamina E din cătină este foarte importantă în procesele de regenerare ale organismului.

    Foarte bună pentru copiii care răcesc ușor

    „Eu folosesc cătina, de cele mai multe ori, ca tratament adjuvant pentru creșterea imunității. O recomand părinților cu copii subnutriți sau care răcesc ușor”, explică dr. Laura Zainescu, medic de medicină generală cu competențe în apifitoterapie și homeopatie la Kronmedica Brașov.

    Specialistul mai spune că pentru creșterea imunității se recomandă un amestec din fructe de cătină zdrobite, amestecate cu miere: „Se administrează o linguriță pe zi copiilor peste 4 ani, timp de trei luni. Sigur, dacă e vorba de un copil cașectic i se poate da în fiecare zi pentru stimularea poftei de mâncare”.

    Medicul adaugă că mlădițele de cătină, mugurii și nu fructul sunt cele mai bune. Pentru un efect imunizant maxim, mugurii de cătină trebuie combinați cu echinaceea cu propolis, coacăz negru și măceșe.

    Un alt fel în care se poate consuma cătina este sub formă de suc. Acesta se obține din fructe fierte, amestecat apoi cu alte sucuri pentru un gust îmbunătățit, întrucât cătina este amăruie. Fructele sunt folosite și în industria cosmetică. Datorită conținutului bogat în vitaminelele A și E, produsele cosmetice pe bază de cătină reîntineresc și regenerează țesuturile, tratează arsurile și escarele.

    Sirop de cătină cu miere

    Dintr-o jumătate de kilogram de fructe de cătină spălate și curățate de codițe și 500 ml de miere se obține un amestec care se dă prin mixer. Pasta obținută se trece prin tifon pentru a îndepărta cojile. Ce rămâne se pune în sticle și se lasă la macerat câteva zile. Se păstrează în frigider și se ia o linguriță dimineața, eventual cu apă plată. Există și varianta de a adăuga pur și simplu cătina în miere și de a o lăsa la rece câteva zile.

    CE BOLI TRATEAZĂ ȘI PREVINE CĂTINA?

    ”Cătina este foarte indicată în stimularea sistemului imunitar, în tratarea răcelilor, gripei, infecțiilor. Pentru tratarea hepatitei și a cirozei, sucul de cătină precum și decoctul de cătină sunt excelente. În caz de răceli, gripe, pneumonii, se consumă sirop de cătină pe stomacul gol sau se face o cură de cătină cu miere, grăbind astfel vindecarea. Hemoragiile interne, bolile splinei și ale ficatului se tratează tot cu suc sau ulei de cătină, precum și cu pulbere din scoarță de cătină. Sterilitatea, depresia, anxietatea, diareea sau dizenteria se tratează cu ajutorul sucului sau a pulberii de cătină. Spre exemplu, ca remediu de urgență în cazul dizenteriei și a diareei, precum și a colitelor, se ia o linguriță de pulbere de scoarță. Râia și plăgile, precum și arsurile pot fi tratate cu ulei de cătină”, explică dr. Cătălin Luca.

    Răspunde
  3. Mini-ghid pentru pacienți – Cum se interpretează corect buletinul de analize medicale

    Screenshot-1113

    Dacă nu ești medic, este foarte greu să descifrezi valorile care sunt trecute într-un buletin de analize medicale. Nu este în atribuțiile pacientului să își citească singur analizele, dar este bine să avem o idee cam ce înseamnă. Analizele de azi sunt mai inteligibile, în sensul că valorile care nu corespund baremelor sunt încercuite sau subliniate.

    Medicul specialist vi le va interpreta, dar ce trebuie să știți pentru a vă face o idee cum stați cu sănătatea. Avem nevoie să cunoaștem, măcar la nivel de bază, ce se ascunde în spatele unor litere de tipar care reflectă starea noastră de sănătate. Știm deja că anumite analize trebuie făcute anual.

    Dar ce înseamnă exact VSH, TGO, TGP, MRF, HCT și o mulțime de alte asemenea prescurtări, potrivit Ghidului explicativ al principalelor analize medicale, de Iulian Neagu.

    HGB – HEMOGLOBINA – Substanța care dă culoarea roșie sângelui, fiind cea care fixează oxigenul.

    Valori normale: Bărbați – 13,5%-17,5%; Femei – 12%-16%

    Scade: în anemii severe, pierderi mari de sânge, subnutriție

    HCT – HEMATOCRITUL – Volumul ocupat de globulele roșii într-un volum dat de sânge.

    Valori normale: Bărbați – 39%-49%; Femei – 35%-45%

    Crește: din cauza deshidratării (febră, vărsături, etc)

    Scade: anemii, pierderi de sânge, boli infecțioase, lipsă de fier și vitamine, intoxicații.

    RBC – HEMATII SAU ERITROCITE – Numărul de globule roșii din sânge

    Valori normale: Bărbați – 4.300.000 – 5.700.000/1 mm³ sânge; Femei – 3.800.000 – 5.100.000/1 mm³ sânge

    Crește: dacă suferiți o deshidratare

    Scade: în cazuri de anemii

    WBC – LEUCOCITE – Globule albe, create de măduva spinării, luptă împotriva infecțiilor

    Valori normale: 4.500 – 11.000/1 mm³ sânge

    Crește nivelul: când avem de-a face cu stări febrile

    Scade nivelul: în anemii, când se pierde sânge etc.

    Granulocite neutrofile – reprezintă procentul cel mai mare de globule albe; cresc în boli infecțioase acute, scad în boli infecțioase cronice;

    Valori normale: 60%-70%

    Granulocite eozinofile – cresc în boli alergice și în boli produse de paraziți; Valori normale: 1%-4%.

    Monocite – cresc în boli produse de viruși și boli de sânge; Valori normale: 25%-30%.

    Limfocite – cresc în boli virale, în boli cronice și boli de sânge; Valori normale: 4%-8%.

    TROMBOCITE – responsabile cu coagularea sângelui și oprirea hemoragiilor

    Valori normale: 150.000-450.000/ 1 mm³ de sânge

    Creșterea trombocitelor produce cheaguri, împiedică circulația sângelui, provoacă infarctul miocardic

    Scăderea trombocitelor provoacă hemoragia vaselor de sânge chiar și la leziuni minore.

    VSH (VSE) – Viteza de sedimentare a hematiilor

    Creșterea peste 40-50 mm/oră constituie un semnal de alarmă chiar în lipsa altor simptome de boală. Un VSH mărit arată că undeva în organism există o infecție.

    Valori normale: Bărbați – 3-10 mm/1 h; 5-15mm/2 h, Femei – 6-13mm/1 h; 10-20mm/2 h

    Crește în foarte multe boli: infecții, tumori, cancer, tuberculoză, anemie, boli ale ficatului, reumatism, etc. La bătrâni și la femeile însărcinate.

    Glicemia (Zahărul din sânge)

    Glucoza este combustibilul pentru obținerea energiei organismului. Se obține din alimente bogate în zahăr sau în amidon (cereale, cartofi).

    Dacă glicemia crește peste 200-300 mg (hiperglicemia) se ajunge la comă diabetică. Simptome: gură uscată, sete, respirație cu miros de acetonă, oboseală, amețeală.

    Dacă glicemia scade se ajunge la comă hipoglicemică.

    Simptome: tremurături, transpirații, pierderea cunoștinței.

    Valori normale: 70-11 mg la 100 ml de sânge

    Crește: în diabetul zaharat datorită secreției mici sau de loc a insulinei. Din acest motiv, glucoza nu se consumă suficient și se acumulează în sânge. În cazul problemelor endocrine: tiroidă, hipofiză, suprarenale. La vârstnici. În urma unui consum exagerat de dulciuri. După un tratament cu anumite medicamente. După un șoc puternic.

    Scade: în cazuri de înfometare se consumă rezervele de glucide din ficat; în cazul unui efort fizic extenuant; după o doză prea mare de insulină.

    TRIGLICERIDELE (TG)

    Lipidele simple din grăsimi – Sunt grăsimi care se depun pe vasele de sânge și în ficat. Creșterea lor duce la sclerozarea arterelor.

    Valori normale: 50-150 ml/ la 100 ml

    Crește nivelul: în boli ereditare, în boli de ficat, de rinichi, în alimentație cu multe grăsimi, în diabet, în disfuncționalități ale glandei tiroide, în alcoolemie, stres.

    Scade nivelul: în înfometare și efort fizic crescut.

    COLESTEROLUL

    Există colesterol rău (LDL) și colesterol bun (HDL). Colesterolul rău se depune pe pereții arterelor, iar cel bun este scos din artere și alte țesuturi și eliminat din corp. În organism, colesterolul rău este de trei ori mai mult decât cel bun. Se găsește în alimentele de origine animală, în maioneză, gălbenușul de ou, untură, slănină, smântână. Legumele și fructele nu conțin colesterol. Sportul și alimentația echilibrată ajută la scăderea colesterolului rău.

    Valori normale: sub 200 mg la 100 ml de sânge.

    Crește: în boli cardiovasculare, în diabet, în boli hepatice, renale, boli ale glandei tiroide.

    https://estisanatos.com/2022/03/30/mini-ghid-pentru-pacienti-cum-se-interpreteaza-corect-buletinul-de-analize-medicale/?fbclid=IwAR1pTFleuaB5DxNSRHdRBTC884DJIiRmKn0IujgqMn8yjLqzTab-SUEAsIg

    Răspunde

Lasă un comentariu