Prietenie virtuala


Bun venit in casa mea virtuala…..Va multumesc tuturor celor care veniti in vizita! Destinul conduce o jumatate din viata unui om , iar cealalta jumatate e condusa de caracterul fiecaruia…., nu te astepta la prea multe de la mine …, ptr. ca am invatat sa dau ceea ce primesc…, nu ma razbun NICIODATA doar restitui favorurile primite !

Nu incerca sa intri cu forta in sufletul meu.
Sunt cioburi ale viselor mele sfaramate peste tot.
S-ar putea sa te ranesti.
Nu te stradui sa-mi vinzi iluzii.
Le-am cumparat pe toate.
Nu mai am unde sa le pun, nu mai stiu ce sa fac cu ele.
Nu te chinui sa ma faci sa plang.
Lacrimile mele sunt putine si pretioase.
Le daruiesc cu zgarcenie.
Si am invatat de mult ca cel care ma va face sa plang nu merita lacrimile mele.
Iar cel care le merita nu ma va face sa plang.
Nu te osteni sa ma eliberezi.
Doar eu am cheia de la colivia mea.
Nu te cazni sa ma faci sa vorbesc.
Cuvintele mele sunt inutile si nu au viata.
Nu te trudi sa-mi alungi cosmarurile.
Nu doar somnul ratiunii naste monstri ci si absenta iubirii.
O piatra e deajuns sa sparga un geam.
O propozitie e deajuns sa franga o inima.
O secunda e deajuns sa te indragostesti.
Si o neintelegere e suficienta sa strice o prietenie.

Blogul este infiintat din 9.07.2010

Nu-ti mai pierde timpul sa-mi cauti defectele,le am pe toate!
Pastreaza in sufletul tau ,doar momentele frumoase
si langa tine doar oamenii,care te pretuiesc cu adevarat!

Lasa ceva frumos din tine pe unde treci
si orice s-ar intampla,fa tot posibilul,
sa fii ptr. toti o amintire frumoasa.
Fie ca fiecare fiinta sa fie binecuvantata,
cu sanatate,fericire si pace sufleteasca!

Cred in autocunoastere, in iubire, bunatate, in eficienta muncii facuta din suflet. Mai cred in Dumnezeu, in creativitate si vocea inimii, sunt sociabila, rabdatoare, egoista, gandire unica, calma, romantica si directa. Datorita faptului ca sunt directa, asta deranjeaza pe foarte multa lume si…ajung sa ma inteleg doar eu pe mine. In rest sunt o persoana obisnuita ce plang,rad,sunt serioasa pe independenta de situatie. Oricum Sunt Eu! Va multumesc pentru ca ati ales sa va petreceti o parte din timp pe blogul meu. Va astept in continuare cu mare drag…Anuska!

Le mulţumesc…
Celor care m-au abandonat în momente grele ale vieţii mele, fiindcă datorită lor am învăţat să nu mai depind de nimeni.
Celor care s-au erijat în prieteni doar pentru a-și atinge scopurile, fiindcă datorită lor am învățat să nu mă mai grăbesc să numesc „prieten” pe oricine.
Celor care m-au dezamăgit, fiindcă datorită lor am învăţat să nu mai cred în promisiuni şi să nu mai am aşteptări de la oricine.
Celor care au răspuns cu rău la bunătatea mea, fiindcă de la ei am învăţat că nu oricine merită să i te dăruieşti și că nu oricine se poartă echitabil.
Celor indiferenţi la iubirea mea, fiindcă datorită lor am învăţat că iubirea nu obligă la nimic.
Celor care au făcut din poveştile mele de viaţă motiv de bârfe şi de batjocură, fiindcă de la ei am învăţat că nu oricine e demn să aibă acces la intimitățile mele, că unii sunt incapabili să respecte intimitatea cuiva şi să-i înţeleagă durerile.
Celor care atunci când am avut nevoie de o vorbă bună și de o mângâiere, au tăcut și au stat cu brațele încrucișate, fiindcă de la ei am învățat că unii sunt atât de săraci încât n-au nimic de dăruit.
Celor care m-au criticat, fiindcă m-au ambiţionat să evoluez şi să-mi dovedesc ce pot.
Celor care au încercat să mă minimalizeze şi să mă facă să decad, fiindcă prin exemplul lor detestabil m-au determinat să preţuiesc echilibrul, cinstea şi omenia.
Celor care m-au folosit, fiindcă datorită lor mă pot bucura de faptul că am fost utilă și că n-am trecut degeaba prin viețile lor.
Celor care m-au îmbrâncit când mi-a fost greu, fiindcă datorită lor am învăţat că nu orice mână întinsă oferă sprijin şi ajutor.
Celor care m-au trădat şi care m-au nedreptăţit, arătându-mi cât de urâţi pot fi, fiindcă m-au făcut să îmi doresc să nu fiu niciodată ca ei.
Celor care m-au judecat, pentru că de la ei am învăţat că orice om mic se poate crede mare arătând spre alţii cu degetul, dar că numai un spirit superior ajută omul să se ridice.
Celor care au încercat să mă distrugă şi să îmi tulbure pacea sufletului, fiindcă datorită lor am aflat cât de puternică sunt.
Celor care au încercat să îmi facă rău, pentru că datorită lor am învăţat că răutatea este o slăbiciune și că omul slab nu va putea învinge niciodată un om puternic…
Irina Binder

Anunțuri
Lasă un comentariu

69 comentarii

 1. „Fericiti cei a caror inima cunoaste pasiunea prieteniei.
  Numai ea stie sa ne faca singuratatea mai putin ucigatoare si viata suportabila”

  Răspunde
 2. Sunt un om simplu,
  care incearca sa aleaga
  doar ce e mai frumos si bun,
  din ceea ce-i ofera viata!

  Răspunde
 3. Viaţa e o lecţie. Tu ce ai învăţat până acum?

  Viaţa noastră pe Pământ (sunt convinsă că există şi o alta, în Veşnicie) este o lecţie. A big, fat lesson. La început înveţi să respiri, atunci când ieşi din uterul mamei şi răcneşti din toţi rărunchii, apoi să mănânci singur, să mergi în două picioruşe, să scrii, să citeşti. Chestiile elementare, simple, de bază. Apoi, cu cât înaintezi în vârstă, viaţa îţi serveşte lecţii mai puţin subtile şi, deseori, mai puţin plăcute. Înveţi să te ridici ca apoi să cazi, înveţi care-i gustul înfrângerii, al inimii frânte din dragoste, ţi se predă lecţia succesului, dar şi a eşecului, înveţi că oamenii-s buni, dar pot fi şi ai naibii de răi, înveţi să fii şmecher ca să te poţi integra, înveţi că dragostea e pentru totdeauna, dar ţine 3 ani, că prietenii sunt şi nu sunt, că ridurile apar, înveţi că ţi-ai irosit tinereţea pentru bani iar acum nu ai cui să-i spui Bună seara, că sănătatea se pierde uşor şi se recâştigă greu, înveţi că un Visa poate cumpăra pantofi şi croaziere, dar nu şi inimi.

  Înveţi că în viaţa asta te poţi baza întotdeauna pe Dumnezeu. Uneori pe tine. De prea puţine ori pe alţii. Înveţi să nu mai crezi în Voi veni mâine cu siguranţă şi nici în promisiuni. Înveţi că Te iubesc e de tinichea când e prea uşor spus, de nepreţuit când e şoptit după ani.

  Înveţi că eşti un mozaic compus din alegerile şi faptele tale, că eşti sculptorul propriei tale fiinţe. Înveţi că oamenii care vorbesc mult fac puţin, şi că nu întotdeauna cuvintele lor au substanţă. Înveţi că dorul de bunici e nestins, că ai fost binecuvântat dacă ai părinţi buni, care se roagă pentru tine şi care ţi-au oferit o copilărie cu vată pe băţ şi dulceaţă de caise, nu cu vânătăi. Înveţi că fericirea e relativă, şi că nu trebuie să o aştepţi de la oameni.

  Viaţa îţi arată că eşti mai fericit când ţii de mână un copil, decât o toartă de Hermes. Înveţi că bogaţii au mai multe probleme decât săracii, că oamenii care râd tare şi zgomotos fac asta ca să mascheze nişte suflete care plâng, înveţi că văzul, auzul, mirosul, respiratul şi tot ceea ce ni se pare banal sunt de fapt cadouri minunate pentru care trebuie să mulţumim zilnic.

  Înveţi că nimic nu e pentru totdeauna, şi că viaţa are prostul obicei să facă surprize: unori de vis, alteori de coşmar. Înveţi să apreciezi ceea ce ai, şi ajungi să înţelegi că un Vertu nu valorează nimic pe holul de la Oncologie.

  Înveţi că-n viaţă trebuie să ai răbdare, şi că satisfacţiile vin atunci când munceşti mult. Înveţi că tinereţea e imprudentă şi dragostea de la 20 de ani e frugală, că iubirea e ca vinul, cu cât vine mai târziu, cu atât e mai preţioasă şi mai intensă. Înveţi că imposibilul e atât de posibil, şi că orice vis prinde contur dacă nu uiţi să crezi.

  Înveţi că iubirea adevărată nu se măsoară în partidele de sex nebun, ci în serile când adormi zâmbind în braţele celuilalt, istovit după o zi de rahat. Înveţi că gânguritul unui copil este cea mai dulce melodie. Înveţi că dacă un om nu te iubeşte cum vrei tu, asta nu însemnă că nu te iubeşte.

  Înveţi că depresia se tratează cu spovedanie şi „Tatăl Nostru”, nu cu Xanax şi psiholog. Înveţi că e bine să economiseşti pentru zile negre în zilele albe, şi că oamenii te vor dezamăgi mereu, datoria ta fiind să înveţi să-i ierţi. Şi să fii tolerant.

  Înveţi că dovada supremă de iubire e să te bucuri când omul iubit este fericit lângă altcineva şi că, uneori, doar uneori, oamenii te pot surprinde plăcut. Cu nişte flori galbene.

  Înveţi, că oricât ai învăţa, încă n-ai învăţat nimic.

  Răspunde
 4. Prietenia, cel mai liber sentiment uman, este o continuare a prezentei lui Dumnezeu în viata oamenilor. Prietenii ne arata lumina când vedem întunericul, ne zâmbesc când toti în jur se încrunta, ne sterg lacrimile, ne mângâie capul si ne saruta fruntea. Ne ofera batista, ne sterg lacrimile cu dosul palmei, ne invita la dans. Prietenii te accepta precum soarele, oceanul, luna, arborii, pamântul. Omule fii fericit ca esti! Bucuria omului este Omul.

  Oamenii se cauta unul pe celalalt pentru a comunica, pentru a-si deschide sufletele, pentru a suspina si a se bucura împreuna, pentru a fi în comuniune. Într-o relatie de prietenie fiecare primeste sau daruieste câte ceva, uneori mult, alteori putin. Fiecare om este unic si frumos. Prietenii nu întreaba, ci asteapta si cred în acea lumina din noi. Si primesc raspunsul, caci întelegerea vine de la sine. Învata, iarta si accepta omenescul, onestitatea, naturaletea celuilalt. Inima deschisa dainuie.

  Prietenia iubeste fara conditii, vorbeste fara intentii, daruieste fara motive si tine la cineva fara explicatii. Când culegi roadele prieteniei si le asezi la pastrare.Atunci când nu mai este nevoie sa ne spunem nimic, ci doar sa ne bucuram ca suntem. Chiar si în tacere, dialogul inimilor nu are nevoie de conditii, ci doar de bucuria de a darui, de a împartasi. Prietenia se construieste încetul cu încetul, caramida cu caramida, din soare si ploi ale inimii, din bucatele de timp petrecute împreuna…

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: